Welkom bij Healthy Choices English

Sinead
Sinéad Daly

Ik ben Sinéad Daly, en ik heb Healthy Choices in 2009 opgezet omdat mijn werk- en levenervaring mij getoond hebben dat we een geïntegreerde benadering van geestelijke en lichamelijke gezondheid missen.

Sinds 1997 geef ik lichamelijke therapieën; als yogalerares, ademwerker en massagetherapeute. Ondertussen ben ik ook gekwalificeerd als coach, counsellor en tenslotte heb ik een drie jarige opleiding in integratieve psychotherapie voltooid, met een specialisatie in hypnotherapie.

In mijn sessies met clienten gebruik ik een verscheidenheid aan technieken: o.a. Rogeriaanse Counselling, Eriksonse Hypnotherapie, Gestalt, NLP, Regressie en de 'Healing Journey'. Maar ik blijf ook het lichaam betrekken bij de behandeling van stress gerelateerde symptomen.

Uiteindelijk is geen therapie compleet als het lichaam en geest scheidt. Geestelijke en emotionele stress wordt meestal opgeslagen in het lichaam en door lichaamsgebaseerde therapieën kunnen blokkades, pijn, slapheid en zelfs trauma met succes behandeld en opgelost worden.

Het heeft daarentegen geen zin om lichamelijke symptomen alleen te bestrijden met massage, yoga of ademtechnieken als de oorzaak van deze symptomen in iemands leven geworteld is.

Of er nu coaching-/counsellingtechnieken danwel hypnotherapie gebruikt wordt, ik zal altijd mijn clienten helpen om zich bewust te worden hoe emotionele en mentale problemen in het lichaam aanvoelen en hoe men deze bewustwording kan gebruiken om een inzicht te krijgen en patronen los te laten die niet langer zinvol zijn.

Het kan voorkomen dat clienten die voor een puur lichamelijke behandeling komen merken dat de bevrijding van lichamelijke spanning een emotionele reactie tot gevolg kan hebben; in dit geval bied ik therapeutische ondersteuning.

In mijn ervaring is de aandacht voor zowel lichaam als geest in de therapie een zeer effectieve manier om de balans in ons leven te herstellen en inzicht en groei te bevorderen.

Mijn praktijk is gevestigd op de Ceintuurbaan in Amsterdam. Alle behandelingen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels plaatsvinden.

Ik ben in integratieve psychotherapie afgestudeerd bij BGL & Partners in Hoofddorp en heb daarvoor bij de Academie voor Counselling en Coaching (ACC) de training voor Coach/Counsellor gevolgd. Mijn diploma in Massage Therapie heb ik bij de Holos Academie in Utrecht gehaald.

Ik heb van 1994 tot 1998 Raja yoga gestudeerd bij Francis Verdonk in Amsterdam en heb tussen 1997 en 2004 getrained en gestudeerd bij Gert van Leeuwen, de leraar en oprichter van de Critical Alignment Yoga School. Mijn yoga-onderwijsdiploma heb ik ontvangen van het Yoga Instituut Dirk-Jan Lust te Koog aan de Zaan.

Alle sessies kosten €60 per uur.